Naantalin Metsätähti

Naantalin Metsätähden kiinteistö suunniteltiin ja rakennettiin 2017-2018 Soinisten asuinalueelle paikallisen timpurin ja perheen voimin.

Yrittäjäpariskunta Susanna ja Patrik Stolpe yllättyivät nopeasta paikallisten suosiosta. Ensimmäisen vuoden aikana toimintaa ohjasi asiakaskäyttäytyminen, joten aukioloaikoja ja tarjontaa muutettiin sen mukaan. Suosittu lounaamme markkinoi tilaamme juhlapaikkana ja yksityistilaisuuksia vietetään lähes joka viikonloppu.

Susanna toimii kokkina Metsätähden keittiössä ja hän myös suunnittelee ruokalistat lounaalle ja juhliin. Salin puolen palvelusta vastaa Marjut Johansson yhdessä Anna Irvan kanssa, kesäisin saamme apujoukkoihin myös muutaman paikallisen nuoren. Lähituottajien raaka-aineet ja alusta asti itse tehdyt ruoat ja leivonnaiset ovat pääosassa ruokapalveluamme. Mielestämme vähemmän on enemmän. Annoksissamme se näkyy tunnistettavina sesongin mukaisina raaka-aineina.

 

Annokset:

Graavattua siikaa voissa paistetulla mallasleivällä ja Mikolan Luomutilan salaattia

Metsätähdessä leivotaan joka päivä erilaisia ruokaleipiä, joista tähän annokseen on valittu suosittu mallasleipämme. Tarjoamme asiakkaillemme kesäsesongin aikana parhaimpia lähituotettuja vihanneksia. Yhteistyökumppanimme Mikolan Luomutilan vihanneksia löydät niin juhlamenuista kuin arkisin lounassalaateista. pikkelöidyt kurkut, tillimajoneesi ja vihreä jääsalaatti raikastaa tämän herkullisen graavisiikaleivän. Suosittelemme leivälle Mallasseppien Kultaranta Lageria kyytipojaksi tai Laitilan Pore kivennäisvettä.
Laktoositon (L), Maidoton (M)
5 € (sis. alv 14 %)

Kebakko Rintalan Tilan luomukaritsasta, paahdettu paprika-jugurttikastike ja Merimaskun perunaa

Meille Metsätähdessä on tärkeää tietää ruoan alkuperä, ja suosimme lähituotettuja raaka-aineita.

Rintalan Tila Yläneellä kasvattaa suomenlampaita jo vuodesta 1982. Metsätähdessä Luomukaritsan lihaa käytetään muutaman kerran kuukaudessa ja yhdeksi suosikiksemme ovat nousseet kebakot. Tarjoamme ne usein tsatsikin kanssa, mutta nyt maustoin jugurtin paahdetulla Mikolan luomupaprikalla ja valkosipulilla. Köylijärven perunat friteerataan rapeiksi. Ruokajuomaksi suosittelemme talon punaviiniä, saksalaista luomuviiniä Dautel Jacob D
Gluteeniton (G), Laktoositon (L)
7 € (sis. alv 14 %)

Mustikkapiirakkaa ja vaniljajäätelöä

Mustikka ei juuri esittelyjä kaipaa. Suomalaisten marjojen aatelia ja poimittu lähimetsistämme.

Metsätähdessä tehdään päivittäin perusleivonnaisia, muutamaa tuotetta kerrallaan. Pullaa ja piirakkaa. “Raparperin jälkeen tulee mansikka, mansikan jälkeen mustikka, mustikan jälkeen vadelma, sitten herukat sekä puolukka. Vielä karpalokin kelpaa piiraaseen, tuotekehittely sujuu siis kuin itsestään kun ymmärtää sesonkiajattelun.”

Leivonnaiset maistuvat parhaimmalle juuri paistuneina ja Susanna pyörittääkin jäätelöpallon tai “knellin” lusikalla mustikkapiiraan kaveriksi. Ja kun kaikkea ei ehdi itse tekemään, niin silloin valitaan paras mahdollinen . Nuvole tekee Metsätähden jäätelöt, Naantalilainen yrittäjäpariskunta löytyy myös tämän nimen takaa.

Juomasuosituksena Askaisten Lähipaahtimon Prännärin kahvia
Laktoositon (L)
5 € (sis. alv 14 %)

Yhteystiedot ja aukioloajat:

Naantalin Metsätähti
Immasentie 1
044 5839789

susanna@naantalinmetsatahti.fi

Smakuannokset saatavilla 12.-21.8.2020
tiistaista lauantaihin klo 11.00-15.30
Lauantaina 15.8. Smakuannoksia saa klo 12.00-18.00.

Sometunniste: @naantalinmetsätähti

SMAKU_Naantalin_Metsatahti
SMAKU_Naantalin_Metsatahti
SMAKU_Naantalin_Metsatahti